05.05.2018

Kuusi vuosikymmentä – yhdeksän osoitetta

Masino 60 years logo

Aluksi helsinkiläinen

Vuonna 1958 vastaperustettu Masino tarvitsi toimitilat. Vaikka omistajat asuivat Espoossa, kotipaikaksi valittiin Helsinki. Masinon ensimmäinen toimipaikka sijaitsi keskustassa Hietalahdenkatu 8:ssa. Sieltä vuokrattiin pieni huone, johon Oiva Pietarinen vuokrasi puhelimen ja hankki kirjoituskoneen.

Masinon ensimmäinen toimipaikka Helsingissä 1958.

Tämä ensimmäinen toimipaikka ei kuitenkaan ollut pitkäaikainen, sillä Masino muutti jo vuoden päästä Ratakadulle, sitten 1961 Fredrikinkadulle ja 1963 Pohjoiselle Rautatiekadulle. Viimeinen osoite Helsingissä oli Elimäenkatu, jonne muutettiin 1969. Toisinaan muuton syy oli vuokrahuoneiston omistajan vaihtuminen, toisinaan ahtaaksi käyneet tilat.

Koska yhtiöllä ei alkuvuosinaan ollut varaa oman varaston pitoon, ensimmäisen varastonsa Masino hankki 1966 Ilkantieltä Haagasta, josta varasto muutti kolme vuotta myöhemmin suurempiin tiloihin Riihitielle Tikkurilaan. Elimäenkadun toimistosta ja Riihitien varastosta käsin toiminta jatkui vuoteen 1975, jolloin konttori muutti Koivumäentielle Itä-Pakilaan. Varasto ja korjaamo olivat muuttaneet jo 1971 Tikkurilan Riihitieltä Hyrylään, jossa oli myös korjaamo ja aggregaattien rakennus.

Saman katon alle Vantaalle

Vuonna 1978 Masino muutti varastoineen ja huoltoineen Tikkurilan Kuriiritielle ja samassa yhteydessä yhtiön kotipaikka vaihdettiin virallisesti Vantaalle. Nyt Masinon koko toiminta oli ensimmäistä kertaa saman katon alla ja työnteolle jäi enemmän aikaa, kun sitä ei enää kulunut kulkemiseen varaston ja konttorin välillä. Myös kustannussäästö toimitilakuluissa oli merkittävä.

1980-luvun alussa Masinon vaikea taloustilanne parani nopeasti, yhtiön saatua merkittäviä projekteja. Näin tuli mahdolliseksi rakentaa oma toimitila, jonka paikaksi valittiin Vantaan Petikko. Siellä oli tarjolla tonttimaata sopivaan hintaan. Lisäksi Petikko sijaitsi Kehä III:n varrella ja lähellä lentokenttää, mistä oli etua tuotteiden kuljetuksissa sekä asiakasvierailujen järjestämisessä. Oman toimitalon vihkiäiset pidettiin Petikossa Tiilitiellä 13. kesäkuuta 1983, yhtiön perustamisen 25-vuotispäivänä.

Masinon toimitalo Petikossa Vantaalla.

1990-luvulla tilojen laajentamisesta huolimatta tilat Petikossa kävivät liian ahtaiksi yritysostoin kasvaneelle liiketoiminnalle. Vuonna 2000 Masino osti tontin Tuupakan Kärkikujalta ja mittava rakennusprojekti käynnistyi loppukesästä 2001. Uuteen toimitaloon muutettiin kesäkuun lopussa 2002.
Henkilöstön tarpeet otettiin huomioon alusta lähtien, talosta löytyykin mm. avara henkilöstöruokala, kuntosali ja saunoin varustetut pukuhuoneet sekä edustussauna. Toimistotyölle, varastolle, huollolle ja Sejon myymälälle on vielä tänäkin päivänä hyvin palvelevaa tilaa, vaikka työntekijämäärä on kasvanut lähes puolet 2000-luvun alusta. Tontilla on vielä rakennusoikeuttakin tulevaisuuden tarpeisiin, joten näillä näkymin uutta muuttotarvetta ei ole.

Masinon toimitalo Kärkikujalla Vantaalla valmistui 2002.

Tänä päivänä Masino toimii neljällä paikkakunnalla: toimitiloja on päätoimipaikan lisäksi Masino Industryn tuotanto- ja toimistotilat Ylöjärvellä, Sejon, Weldingin ja Hydrauliikka & Voimansiirron käytössä olevat myymälä-, varasto- ja huoltotilat Turussa sekä Sejon noutomyymälä Tampereella.