Moottorit

VOITH DIWA

  • DIWA.5 ja DIWA.6 automaattivaihteistot

DIWA.5 automaattivaihteisto

Liikkeellelähtö, vaihtaminen, jarrutus, vaihtaminen…

 

Linja-auton vaihteiston täytyy suoriutua paljosta, erityisesti katkonaisessa kaupunkiliikenteessä. DIWA.5 automaattivaihteisto yhdessä E 300.1 ohjainlaitteen ja ALADIN diagnostiikkaohjelman kanssa on täydellinen ratkaisu:

Linjaliikenneautosi tulevat olemaan jatkossa entistä miellyttävämpiä ja taloudellisempia.

DIWA.5 voidaan helposti sovittaa mihin tahansa ajoneuvokonseptiin. Erityisesti kohteisiin joissa rajoittavana tekijänä on asennustilan koko, ulkopuoliset öljyletkut/-putket ja vaatimuksena integroitu lämmönvaihdin. Käyttäjälle DIWA.5 vaihteiston hyödyt näkyvät alhaisempina käyttö- ja ylläpitokuluina sekä korkeana käyttöasteena.

 

Hyödyt sinulle:

-Alhaisempi kuluneisuus

-Korkea kustannustehokkuus

-Lisääntynyt ajomukavuus matkustajille sekä kuljettajalle

-Alhaisempi lämpökuormitus moottorin jäähdytyspiirille

 

Voimanjako

Pitkä DIWA vaihde mahdollistaa portaattoman ajamisen alhaisilla nopeuksilla. Lopputuloksena jopa 50 % vähemmän vaihtotapahtumia verrattuna perinteiseen automaattivaihteistoon.

 

Ajomukavuutta ja taloudellisuutta – DIWA.5.pdf

Kustannussäästöä – SensoTop.pdf

Shell Spirax S6 ATF VM Plus.pdf

DIWA.6 automaattivaihteisto

Alhaisempi kulutus, alhaisemmat päästöt

 

Nykyisistä polttomoottoreista on tullut puhtaampia ja suorituskykyisempiä. Euro 6-päästömääräykset ovat kiihdyttäneet nykyistä kehityssuuntaa. Uuden DIWA.6 automaattivaihteiston myötä, Voith Turbo on vastaus lisääntyneisiin vaatimuksiin: uudelleen suunniteltu runkorakenne auttaa täyttämään myös kiristyneet melupäästöt. Älykäs liikkeellelähdön hallinta sekä tarvittavien apulaitteiden ohjaustekniikka alentaa polttoaineenkulutusta jopa 5%. Ympäristöystävällinen: vähemmän CO2- sekä pienhiukkaspäästöjä.

 

Hyötysi yhdellä silmäyksellä

-Korkeampi hyötysuhde

-Alhaisemmat melupäästöt

-Alhaisempi polttoaineenkulutus

-Alhaisemmat CO2-päästöt

 

Työpaineen alennus ja älykäs liikkeellelähdön hallinta

Tärkeä ominaisuus uudessa DIWA.6 vaihteistossa on työpaineen alennus. Täysi työpaine on käytössä vain silloin kuin sitä todella tarvitaan, jolloin vaihteiston hyötysuhde kasvaa huomattavasti.

DIWA.6 yhdistää vaihteiston automaattisen vapaakytkennän ANS sekä älykkään liikkeellelähdön ohjauksen. Kehittyneiden anturien sekä ohjauksen avulla estetään liikkeellelähdössä moottoria työskentelemästä päällä olevia jarruja vastaan, alentaen samalla polttoaineenkulutusta.

 

Yksilöllistä seurantaa maailmanlaajuisesti – SmartNet.pdf

Parempi tiellä kautta linjan – Diwa.6.pdf

Maailmanlaajuinen menestystarina – DIWA.pdf

Shell Spirax S6 ATF VM Plus.pdf

Taloudellinen kautta linjan – DIWA.6 MAN.pdf